Veteránům Motoru se příliš nechtělo na led: Žlutí versus Modří 10:10

15.12.2022


Předvánoční setkání hráčských a trenérských generací českobudějovického Motoru mělo tentokrát v Budvar aréně poněkud skromný zápasový prolog. Nebyl chudý na góly, zato hráčů bylo jako šafránu. Někteří se omluvili pro nemoc či zranění, vybírali si dovolenou, jiným se možná nechtělo, byť to neřekli nahlas. Posezení s nehrajícími nad pivkem, řízky a salátem, ve vybraných případech i kartami, se však neslo jako vždy v přátelském a veselém duchu.


Č. BUDĚJOVICE – Hodinový bruslařský duel se odbýval v duchu rybníkářských „pět na pět“, přičemž dva hráči pendlovali na obou stranách. Ve V. I. P. se aktéři připojili ke kamarádům civilistům jednoznačně nejvíc hladoví a žízniví. Celkově se u dlouhého stolu sešlo téměř šest desítek osobností, které psaly hokejové dějiny pod Černou věží. Nepřeberné vtípky a historky létaly vzduchem, vzpomínalo se také na někdejšího skvělého obránce Josefa Květoně a klubového lékaře Břetislava Shona, kteří navždy odešli v uplynulém roce. Při neúčasti Zdeňka Kauckého (93) či Milána Höniga (90) byl nejstarší Rudolf Houfek (85). Přijetí za nového člena se dočkal Michal Vondrka ml. (40).   

Předvánoční exhibice:

Žlutí – Modří 10:10
Góly:
Olejník 4, Michalec a K. Ťoupal po 2, Eliáš, Hazuka – Perník, J. Šimánek a J. Mertl po 3, V. Král. 
Žlutí: Dědič – K. Ťoupal, Olejník, Perník, Michalec, Hazuka, Eliáš.
Modří: Hembera – J. Mertl, J. Šimánek, V. Král, Eliáš, Michalec.
Vedoucí obou týmů: Bohumil Tomandl.
Nehrající účastníci: Jos. Anderle, Zb. Bahula, St. Bauer, M. Bláha, R. Božek, St. Bednařík, J. Beran, Fr. Čech, P. Dolejšek, L. Gula, J. Hejna, R. Houfek ml., Jarosl. Jágr st., J. Klabouch, J. Kočer, L. Kolda st., N. Král, V. Král, P. Míšek, Jos. Novák, J. Pártl, P. Podlaha, J. Pouzar st., R. Suchánek st., Zd. Šimánek, Jan Šrámek, Jiří Šrámek, M. Vondrka ml., M. Vondrka st., F. Turek, B. Ťoupal. Čestní hosté P. Bláha st., Fr. Lošek, M. Šatava, Fr. Vavroch. 
Konalo se 14. prosince 2022.

Ladislav Lhota



Krátké zprávy
19. 04. 2024 Krajský výkonný výbor Českého hokeje projednal odvolání klubu TJ Sokol Radomyšl proti trestu hráče Josefa Slavíka, kterému jihočeská disciplinárka zastavila činnost na osmnáct měsíců, a potvrdil platnost verdiktu v plném rozsahu. Ve zdůvodnění se uvádí, že inzultace čárového rozhodčího jmenovaným hráčem měla za následek zranění doložené lékařskou zprávou.
19. 04. 2024 Ze čtyřletého bloku vzájemné spolupráce, na kterém se dohodly České Budějovice, Jihočeský kraj a Český hokej, nebude profitovat pouze metropole pod Černou věží, kde se uskuteční MS žen 2025 a České hokejové hry 2026 resp. 2028. Zapojí se také další jihočeská města Písek, Tábor a Jindřichův Hradec, v nichž se budou konat reprezentační akce v kategoriích U16 a U20.
18. 04. 2024 Osmdesátiny si připomněl 18. dubna českobudějovický rodák Jaroslav Kačírek, jenž na postu obránce hokejově vyrůstal v mateřském Slavoji a probojoval se až do A-týmu, v jehož dresu odehrál svoji jedinou sezonu mezi domácí elitou 1962-63. během vojenské služby vystřídal celky Dukly Litoměřice, Dukly Košice a Dukly Písek. Potom se vrátil do druholigového Motoru, ale již v pětadvaceti ukončil kariéru. Jako zřejmě jediný hokejista v budějovické historii se vyučil v oboru klavírní technik.
Archiv krátkých zpráv...
Partneři
Nejčtenější články Partnerské portály Videogalerie Retrogalerie